Aromakozmetika

0

Garantirano: najpotpunija i najopsežnija radionica prirodne kozmetike u regiji

Garantirano: individualni pristup polazniku (1-2 polaznika)

Garantirano: botanički definiran i provjeren materijal

Garantirano: vaše zadovoljstvo radionicom i preporod vaše kože

Garantirano: prirodna & organska kozmetika nije za povlaštene i financijski neovisne

Garantirano: dostupnost i podrška voditelja kroz vaš daljni rad

Predsjednik američke udruge za prevenciju raka, doktor Sam Epstein, potvrđuje da kreme protiv starenja kože povećavaju rizik od raka kože. Proizvodi koji sprečavaju prerano starenje kože i zatežu bore zapravo oštećuju gornji zaštitni sloj kože i tako je čine osjetljivijom na sunce i opasne toksine. Kako prenosi britanski Telegraph, doktor Epstein tvrdi da je najopasniji sastojak krema protiv starenja alfa-hidroksilna kiselina. Alfa-hidroksilnu kiselinu u svojim proizvodima koriste gotovo sve vodeće kozmetičke marke!

I vi kao korisnici to još plaćate! Savezi proizvođača kozmetike znaju da sukladno zakonu nisu obvezani potrošače obavijestiti o štetnosti alfa-hidroksilne kiseline ukoliko njezin udio ne prelazi dopuštene vrijednosti. Sastojci teških anti-ageing krema oštećuju gornji, zaštitni sloj kože, povećavaju fotosenzitivnost i koža je podložnija oštećenjima zbog vanjskih utjecaja. Svatko tko koristi takve proizvode obavezno mora svakodnevno koristiti i zaštitu od sunca, jer oštećivanjem gornjeg sloja kože dolazi do nejednake pigmentacije, staračkih pjega te ponovnog nastajanja bora. Američke i europske udruge za prevenciju raka već godinama provode kampanje kojima je glavni cilj informirati potrošače o štetnosti korištenja kozmetičkih proizvoda.

Nekoliko pitanja koja će vam pomoći u odluci da li je ovo radionica za vas:

Želite imati u kontroliranim uvjetima (vaša kuhinja) spravljenu prirodnu kozmetiku?
0
I pritom smanjiti izdatke koje dajete na komercijalnu preparativnu i dekorativnu kozmetiku?
0
Gladni ste energetski žive, zdrave i individulane kozmetike koja će doista njegovati vaše lice i tijelo?
0
Želite li neovisnost – od trgovina, kozmetičkih salona, reklama i svih koji vam žele uvaliti “prirodnu” kozmetiku?
0
Volite svoju obitelj kojoj također želite prirodnu njegu?

0
0
Dođite na radionicu koja mijenja. Doživite promjenu i uvjerite se zašto već godinama polaznici “Anias de Moras” radionice prirodne aromakozmetike potvrđuju da je ona sinonim za najbolju edukaciju iz tog područja, kreiranu za potrebe pojedinca a ne grupe.
0
Postanite neovisni o štetnim komercijalnim proizvodima, jer na policama trgovina ne postoji prirodna kozmetika. Prirodniji brandovi ne zadovoljavaju u potpunosti taj kriterij jer je nemoguće napraviti kremu ili neki drugi pripravak, a da on nije konzerviran tj. stabiliziran. I to nije moja izmišljotina već činjenica! Zbog financijske uštede, ali i produljenja roka trajanja, komercijalni proizvodi sadrže rafinirana (terapijski nedjelotvorna) biljna ulja, sintetske mirise i sintetskim putem dobivena eterična ulja (nepotrebno i nedjelotvorno!) a kao vodenu fazu demineraliziranu vodu (umjesto ljekovitih i terapijski učinkovitih hidrolata).
0
Nama, zadovoljnim korisnicima prirodne kozmetike, doista to ne treba. Vi možete u 7 minuta napraviti superiornu kremu za lice koja je laka i bogato hidratantna, a bez konzervansa, aditiva, rafiniranih proizvoda, pčelinjeg voska i slično.
0
000
0
Kada dobijem upit “Hoću li znati napraviti kremu? Nemam predznanje i tek sam otkrila eterična ulja…” često odgovorim protupitanjem: “Znate li napraviti puding?” pa ako dobijem pozitivan odgovor kažem “S obzirom da znate skuhati puding znat ćete i pripremiti sve što će vam ikada zatrebati od kozmetike – za Vas, Vašu obitelj, dijete, prijatelje, poslovne suradnike…”
0
Kombinacije u prirodnoj kozmetici su zaista beskonačne, a svaki gram napravljenog proizvoda biti će u potpunosti prirodan. Cilj nam je ovakvom prirodnom njegom krenuti prema zdravoj i lijepoj koži, a granica je maštovitost koju posjedujete.
0
S obzirom da su kombinacije beskonačne a program ove radionice koncipiran tako da ima razumijevanja za vaše slobodno vrijeme i obitelj, radionica obuhvaća dva dijela.
0
Zanimljivi teorijski dio:
0
 • što je aromaterapija, zašto i kako ona djeluje
 • povijest prirodne kozmetike i njezine prednosti nad komercijalnom,
 • kvaliteta i dobivanje eteričnih ulja, biljnih ulja i hidrolata,
 • pojam kemotipiziranosti – botanička i kemijska osnova u kvaliteti sirovina
 • pregled, djelovanje i indikacije za 40 biljnih u kozmetici
 • pregled, djelovanje i indikacije za 33 eterična ulja u kozmetici
 • pregled djelovanje i indikacije za 30 hidrolata u kozmetici
 • kozmetika i njega “iznutra”
 • zašto kreme a zašto ulja za njegu kože
 • pojam hladna i topla priprava krema
 • pojam emulzija i pseudoemulzija
 • teorija gelova
 • pojam i vrste emulgatora, koemulgatora i sredstva za poboljšanje emulgacije
 • mikrobiološki konzervansi i prirodni antioksidansi u prirodnoj kozmetici
 • liposomi i aktivni dodaci u emulzijskim sustavima
 • tenzidi u sredstvima za osobnu higijenu
 • deoderans bez aluminija, parabena i ostalih štetnosti – sastojci, izrada i primjena
 • šumeće kuglice za kupku – vrste, sastojci, izrada i primjena
 • peel-off sredstva za tijelo – sastojci, izrada i primjena
 • kakao pločice za masažu – sastojci, izrada i primjena
 • detoksifikacijska blata – sastojci, izrada i primjena
 • mlijeka za lice i tijelo – sastojci, izrada i primjena
 • pasta za zube – sastojci, izrada i primjena
 • terapijska dermokozmetika:

protuupalna i regenarcijska djelovanja, akne, neurodermitis, psorijaza i alergijski dermatitisi, virusne bradavice, gljivične bolesti kože, modrice, opekotine, ubodi insekata i repelentna sredstva bez štetnih sastojaka, celulit – terapija i receptura za djelotvorno ulje koje smanjuje celulit)

Praktični dio u kojem svaki polaznik samostalno izrađuje:
0
  • kupka hranjivo-terapijskog djelovanjaPAK(c)-IMG_3114 copy 2
  • gel za pranje lica i gel za tuširanje s prirodnim tenzidima
  • piling različitih abrazivnih sustava
  • maska za lice od različitih vrsta glina
  • uljni pakung za kosu (ishrana vlasišta, cirkulacije, prhut, seboreja, ispucali vrhovi…)
  • šampon za kosu s prirodnim tenzidima i aktivnim dodacima za njegu i jačanje kose
  • tonici i losioni za lice (s hidrolatima i hidroglikolnim voćnim ekstraktima)
  • ulja i koncentrirani serumi za njegu kože lica i tijela
  • sredstva za skidanje šminke
  • lanolinska krema za djecu
  • gel aloe vere
  • balzam za usne njegujućeg hidratantnog djelovanja s zaštitnim faktorom
  • kreme u toploj pripravi:
…polaznik izrađuje nekoliko različith krema spravljenih u toploj pripravi: krema prema odabranom tipu kože, anti age krema, krema s aktivnim komponentama kod nastalih bora, lecitinska zaštitna krema, krema sa zaštitnim faktorom 35 za svakodnevnu uporabu, hidratantna krema za ruke i suhe dijelove tijela, krema na bazi aktivnih liposoma s eteričnim ulje smilja, arapskog tamjanovca i mirte cineol, krema s aktivnim čajnim komponentama topivim u vodenoj fazi.
0
*Polaznici, na zahtjev, dobivaju certifikat o odslušanom programu.
0

Razlika između ove i drugih inačica radionice prirodne kozmetike na tržištu?

*
Iskustvo = savršenstvo
…kroz godine održavanja ove radionice, osobno usavršavanje i svakodnevno stjecanje iskustva prilikom izrade prirodne aromakozmetike, s pravom mogu reći da ponuđeni program zadovoljava glad za znanjem iz područja cjelokupne prirodne kozmetike i primijenjene aromaterapije kroz različite preparate. Kvalitetni program radionice nadopunjuje i opsežni pisani materijal koji ostaje svakom polazniku.
*
Kvalitete bez kompromisa, bogatstvo materijala bez granica
…svi pripravci na radionici rade se isključivo s jasno kemijski i botanički definiranim eteričnim uljima, nerafiniranim i hladno prešanim biljnim uljima, mikrobiološki dvostruko sterilno filtriranim hidrolatima bez primjese etanola i konzervansa, prirodnim emulgatorima, AB certificiranim voćnim ekstraktima, biljnim surfaktantima, antioksidansima s BIO markicom, biološki kontroliranim voskovima i sojom (no GMO). Zastupljeni brandovi: “Pranarom”, “Florihana”, “Oshadhi”.
Materijal s kojim radimo na radionici nije limitiran na jedno ili dva biljna ulja, nekoliko hidrolata i tri eterična ulja. Radionica vam nudi upoznavanje i rad s:
114 eteričnih ulja,
22 biljna ulja,
19 hidrolata,
5 emulgatora i preko 40 dodataka prirodnoj kozmetici…

Vrijeme – ako mogu trudnice možete i vi!
…tjedan nam je svima radni i ponekad je teško jedina dva slobodna dana, vikend, rezervirati za edukaciju. Obitelj, prijatelji i slobodno vrijeme su i moji i vaši prioriteti. Iz tog sam razloga program ove radionice koncipirao na jedan dan (subota ili nedjelja) s početkom u prije podnevnim satima te završetkom u predvečer. To je i više nego dovoljno za lagani tempo kroz teorijski i praktični dio radionice. I bez brige, nije naporno! Radionicu su pohađale i trudnice u trećem tromjesečju kojima tempo nimalo nije bio naporan. Naprotiv! Vrijeme proleti brzo a tragovi umora ili zamora ne postoje. Broj polaznika radionice je također ključan – hoće li se radionica razvući na 1 ili 3 dana ovisi upravo o broju polaznika, tako da je minimalni broj polaznika ove radionice 1 a maksimalni 2.
*
Vi ste u centru pažnje
…ja sam kreator radionice ali ne i jedini voditelj. Vi, polaznik,  kreirate tempo kojem se prilagođavam. Neovisno o tome jeste li već završili negdje edukaciju ili ne znate što je eterično ulje, u potpunosti  se prilagođavam vama – vašim potrebama i tempu koji odgovara vama. Imate stotinu pitanja? Pitajte sve što vas interesira! Upravo zbog individualnog pristupa u mogućnosti sam odgovoriti na svako vaše pitanje iz područja prirodne kozmetike i aromaterapije općenito. I ono što je najvažnije – ne radite u paru, već za sebe i potrebe svoje kože – individualno kreirate svaki pripravak isključivo prema stanju i potrebi vaše kože. Sve što napravite ostaje vama i traje vam slijedećih nekoliko mjeseci.
*
Neovisnost – moje tajne postaju vaše
…nisam uvoznik ili distributer eteričnih ulja i ne bavim se njihovom prodajom. Ne zastupam niti jedan brand eteričnih ulja. Potpuno sam neovisan i djelujem samostalno. Iz tog razloga na radionici mogu govoriti slobodno o realnoj situaciji na tržištu. Radio sam za Oshadhi Hrvatska, Centar Cedrus, dvije farmaceutske kompanije u Hrvatskoj, od 2006. aktivno sudjelovao u promicanju pet kvalitetnih brandova eteričnih ulja u Hrvatskoj, upoznat sam s čelnim osobama i radom svih aromaterapijskih škola u Hrvatskoj, te na temelju tog iskustva polaznicima mogu dati besplatne, korisne i provjerene informacije o kupnji, kvaliteti, pogodnostima i pozadinskoj situaciji svega što ima veze s aromaterapijom.
*
Povezanost na koju se možete osloniti
…znači da ostajemo u kontaktu i nakon što završite radionicu prirodne kozmetike. Sve je super na seminaru kuhanja, ali što kada vam se nakon tjedan dana raspadne kolač koji je na seminaru ispao odličan? Užasan je osjećaj kada završite negdje neki tečaj nakon kojeg  se osjećate napušteno. Imate neka nova pitanja, ideje i zamisli ali ne znate kome se obratiti, s kime to podijeliti. Ne brinite! :) Putem maila, telefonski ili dogovorenim susretom spreman sam vam pomoći oko eventualnih nedoumica, ili vam odgovoriti na pitanja koja vas interesiraju. Bit će mi drago pomoći vam.

Kreator radionice: Saša Radulović, aromaterapeut

Trajanje radionice: 6 do 8 sati (okvirno)

Informacije i predbilježbe: office@aniasdemoras.com, 091 / 346 02 02

Vidi: arhiva

0